ΠΩΣ ΝΑ ελέγξουμε την αξιοπιστία ενός ιστοτόπου

Πώς να ελέγξουμε την αξιοπιστία ενός ιστοτόπου;


Είναι απολύτως απαραίτητο, όταν επισκεπτόμαστε έναν ιστότοπο για πρώτη φορα, να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις (απάτη, ιούς, spam, malware κ.λπ.).

Υπάρχουν τρόποι για να ελέγξουμε την αξιοπιστία ενός ιστοτόπου. Δεν υπάρχει ένας 100% αποτελεσματικός και αξιόπιστος, αλλά όλοι βοηθούν. Όσο περισσότερα από τα πιο κάτω παραδείγματα ελέγχου αξιοπιστίας ενός ιστοτόπου χρησιμοποιήσουμε, τόσο πιο σίγουροι θα είμαστε για τα συμπεράσματά μας.

Παραδείγματα ελέγχου αξιοπιστίας ιστοτόπων:

- Αν το πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών (antivirus program) που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας διαθέτει λειτουργία ελέγχου ιστοτόπων ("site checker" - όπως, για παράδειγμα, το "Avast Site Checker") καλό είναι να την ενεργοποιήσουμε. Θα μας ενημερώνει αν ένας ύποπτος ιστότοπος είναι ασφαλής, ανασφαλής ή άγνωστος.
- Σε μια μηχανή αναζήτησης, θέτουμε το ερώτημα: " το όνομα του ιστότοπου " είναι απάτη (scam, spam κ.λπ.); Η απάντηση συνήθως βρίσκεται στα διαδικτυακά φόρουμς (forums), μπλόγκς (blogs) ή άρθρα.
- Χρησιμοποιούμε έναν διαδικτυακό σαρωτή malware, για παράδειγμα το Sucuri, όπου ελέγχουμε τον ύποπτο ιστότοπο.
- Αναλύουμε σε έναν ιστότοπο, όπως το StatShow, τον ιστότοπο που θέλουμε να ελέγξουμε και πληροφορούμαστε σχετικά με τη διαδικτυακή φήμη του ("internet reputation").

"Πώς να προλάβουμε τη μόλυνση από malware" ("Preventing malware infection") είναι ένα αγγλόφωνο άρθρο από το Google Webmaster Tools που δίνει οδηγίες για το πώς μπορούμε να αποφύγουμε διαδικτυακούς κινδύνους. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το άρθρο δεν εξαντλεί όλους τους τροπους αποφυγής αυτών των κινδύνων και η Google ενθαρρύνει τους αναγνώστες να διεξάγουν πρόσθετη, ενδελεχή έρευνα.
                                                                                                              e-mobiles


e-mobiles: ΠΩΣ ΝΑ!
Λύσεις, απαντήσεις και συστάσεις για το Κινητό Τηλέφωνο, τα Smartphones, το Ίντερνετ και την Κινητή Τηλεφωνία.